Győr, a találkozások városa


   A két legfontosabb várostelepítő tényező, a közlekedés-földrajzi fekvés és a kiemelt stratégiai szerep. Történelme során mindig meghatározó jelentősége volt a térségben. Az Arrabona nevet még a római birodalom idején viselte, de járt itt Napóleon és más uralkodók is. Trianonnal megváltozott a terület, kereskedelmi és ipari várossá fejlődött, de mindvégig nemcsak gazdasági, hanem kulturális, szellemi központ is volt a három folyó, a Duna, a Rába és a Rábca találkozásánál fekvő város.

 
   Mára, ha valaki Győr nevét hallja, akkor a világhírű Győri Balett, a Győri Nyár Kulturális Fesztivál, a korhű külsőségek mellett minden évben megrendezésre kerülő Barokk esküvő, az Audi magyarországi gyára juthat eszébe először. A város pezsgő és fejlődő életében még számtalan program és lehetőség vár az ide látogatókra. A kínálat színes programpalettáról nem hiányozhatnak a zenei és irodalmi estek és a képzőművészeti tárlatok, melyek közül országos hírűek találhatóak meg a művészeti intézményekben.

A sport és szabadidő eltöltésére is kiváló lehetőségeket találhat az ide látogató vendég, kényelméről számtalan hotel és panzió gondoskodhat. Látogasson el ön is Győrbe, a találkozások városába.