Laboravató Zalaegerszegen

Gyakorló és mérő labort avattak az NymE SKK zalaegerszegi műszaki képzési és kutatási központjában

November 20-án új műhely-labor egységet adtak át ünnepélyes keretek között a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének zalaegerszegi oktatási bázisán. A megnyitón Dr. Alpár Tibor a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar dékánja és Balaicz Zoltán alpolgármester méltatta az egyetem a vállalatok és az önkormányzat példaértékű összefogását, amelynek eredményeként a hallgatók használatba vehetik a jól felszerelt objektumot. Prof. Dr. Varga Mihály egyetemi tanár a zalaegerszegi műszaki képzési és kutatási központ igazgatója a megnyitón megköszönte a labor megvalósításában részt vevő cégeknek támogatásukat, mely lehetőséget biztosított korszerű eszközök vásárlására, melynek segítségével a mechatronikai mérnökhallgatók a vállalati igényeknek jobban megfelelő tudásra tehetnek szert. A mérő laborban a hallgatók kibontakoztathatják kreativitásukat, készülhetnek szakmai versenyekre a tanórákon kívüli is. Korszerű elektronikus mérőgép, anyagvizsgáló mikroszkópok, CNC felsőmarógép, CNC kombinált fúró-marógép, esztergagép mellett az elektronikai technológiákat vizsgáló és mérő eszközeivel és egyéb kézi kisgépekkel is tudnak dolgozni a hallgatók az oktató és doktoranduszok felügyelete mellett.

Örvendetes, hogy a hallgatók és doktoranduszok kétkezi munkájukkal (átalakítás, festés) is hozzájárultak a mielőbbi átadhatósághoz. Zalaegerszegi mérnökhallgatókból verbuválódott csapat máris elkezdte a munkát a PNEUMOBIL projekten.

Ezzel a laborfejlesztéssel az egyetem és a város megtette az első kicsi, de fontos lépést egy zalaegerszegi műszaki kampusz kialakítása felé, amelyben további új szakok (műszaki- szakoktató, logisztika) indítását is tervezi a kar.

További képek:

Linkek:

Kapcsolódó hírek: