Hallgatóknak

Fotó pályázat a 2007/08-as tanévebn a magyarországi felsőfokú oktatásban részt vevő hallgatók számára

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa 2008-ban kiemelt figyelmet kíván fordítani az emberi méltóság és az abból fakadó alapvető jogok érvényesülésére, és e körben különösen a gyermeki jogokra, a gyülekezési jogra, valamint a hajléktalanok problémáira.

 

Az országgyűlési biztos munkája során nem csak egyes konkrét esetek vizsgálatára kíván összpontosítani, hanem fontosnak tartja, hogy az alapvető jogok érvényesülésével kapcsolatban általa feltárt problémák, visszásságok minél szélesebb körben ismertté váljanak, és a társadalom minél szélesebb rétegei érezzenek felelősséget e problémák, visszásságok megoldása iránt.

Ennek érdekében

 

az állampolgári jogok országgyűlési biztosa fotó pályázatot ír ki a 2007-2008-as tanévben a magyarországi felsőfokú oktatásban (osztatlan alapképzésben, MA és PhD képzésben) részt vevő hallgatók számára.

 

A pályázat során a pályázók egyedi fényképekkel, vagy legfeljebb 3 darabos fotósorozatokkal mutathatják be az országgyűlési biztos által 2008-ban kiemelten kezelt

 

1. gyermeki jogokkal,

 

2. gyülekezési joggal

 

3. és a hajléktalanok helyzetével

kapcsolatos problémákat.

 

Díjazás

 

1. helyezett: 60 000 forint

 

2. helyezett: 40 000 forint

 

3. helyezett: 20 000 forint

 

Mindhárom témakörben a díjazott fotókat az országgyűlési biztos által párhuzamosan kiírt esszé-pályázat kiadványában illusztrációként szerepeltetni kívánjuk. A beküldött képekből az Országgyűlési Biztos Hivatalában kiállítást rendezünk. A fotópályázaton résztvevők alkotásaik postázásával hozzájárulnak ahhoz, hogy munkáikat az állampolgári jogok országgyűlési biztosának honlapján (www.obh.hu) közzétegyük. A beküldött műveket nem küldjük vissza. A kiállításra nem kerülő alkotások 2008. november 30-ig, míg a kiállított képek 2009. januárjában vehetők át.

 

Részvételi tudnivalók

 

A képek beküldési határideje: 2008. augusztus 31.

 

Postacím: Országgyűlési Biztos Hivatala

1051 Budapest, Nádor u. 22.

 

A képek hátoldalán fel kell tüntetni az alkotás címét, a szerző nevét, valamint elérhetőségeit (cím, telefonszám, e-mail).

 

A zsűri által díjazott munkák szerzői 2008. szeptember 30-ig írásban kapnak tájékoztatást az értékelés eredményéről. Eredményhirdetésre és a kiállítás megnyitására 2008. november 3-án kerül sor.

 

A pályázat formai követelményei

 

A pályázatra kizárólag papíralapú képeket fogadunk el, amelyeknek mérete nem lehet kisebb mint 20*30 cm. A képeken be kell mutatni az adott területen felmerülő problémákat, visszásságokat, valamint az adott területen a problémák megoldására felmerülő lehetőségeket.

 

További információk: Heizerné Hegedűs Éva, telefon: 475-72-53, e-mail: palyazat@obh.hu